Behandlingsformer hos
Sorø Akupunktur og Qi Gong

Vi har lang erfaring og glade klienter

Online tidsbestilling

Behandlingsformer

På denne side kan du læse om de forskellige behandlingsformer, som Sorø Akupunktur og Qi Gong tilbyder. Du kan læse om akupunktur, moxa, Gua Sha og øreakupunktur/NADA.

Akupunktur

Akupunktur stammer fra Kina og er en de ældste behandlingsform inden for den Kinesiske Medicin. Akupunktur har været udbredt i mindst 2000 år. I Asien er det grundstenen i sundhedsvæsenet, og herhjemme bliver akupunktur mere og mere udbredt. Kroppen er ganske fantastisk, den kan i bund og grund holde sig selv i balance, hvis vi sørger for at behandle den godt med masser af søvn, god kost, motion osv. En gang imellem er det nødvendigt at give kroppen en hjælpende hånd, og det er her akupunkturen er yderst gavnlig.

Akupunktør Anja Funder er RAB-godkendt og medlem af Praktiserende Akupunktører.

Akupunktur kan bruges til at lindre fysiske og psykiske problemer. istock_63041019_xlarge

Sorø Akupunktur har god erfaring med begge dele og tilbyder bl.a. behandling for:

 • Neurologiske problemer
 • Hormonelle problemer
 • Kvinderelaterede sygdomme
 • Svækket immunforsvar
 • Belastningsrelaterede symptomer eller sygdomme
 • Sygdomme fra hjernen eller nerverne
 • Smertetilstande i hele bevægeapparatet
 • Muskelspændinger
 • Fordøjelsesproblemer

Og meget andet. Kontakt os og få en snak om hvordan akupunktur kan hjælpe dig. Ved første konsultation vil du få en vurdering af netop dine problemstillinger og antallet af akupunktur behandlinger.

WHO anbefaler akupunktur og har udarbejdet en liste over symptomer og sygdomme, hvor akupunktur beviseligt giver en lindring:
Bivirkninger ved strålebehandling og kemoterapi, høfeber, bihulebetændelse, kolik, depression, menstruationssmerter, mavesår, smerte i ansigtet, hovedpine, forhøjet blodtryk, lavt blodtryk, knæsmerter, lændesmerter, inducere veer, morgenkvalme ved graviditet, kvalme og opkast, nakkesmerter, tandpine, smerter efter operation, frossen skulder, leddegigt, iskias, forstuvninger, slagtilfælde, tennisalbue m. fl.

Akupunkturbehandling

– kan ofte betyde, at vanedannende og skadelig medicin kan lægges på hylden efter endt behandling – man kan derfor kalde behandlingen afbalancerende for kroppen.

Det er ikke muligt at beskrive alle de lidelser, som akupunktur kan afhjælpe, men du kan jo kontakte mig så kan vi få en snak om dine problemer.

Antallet af behandlinger afhænger af hvilken lidelse og hvor længe du har haft lidelsen. Du vil typisk få en vurdering i forbindelse med første konsultation.

Moxa

Moxa er styrkende og nærende for kroppen. Moxa er en metode, hvor en sammenpresset rulle af kinesisk gråbynke antændes og holdes hen over et punkt eller bevæges over et område.

Man kan også give moxa direkte på nålene. Her presses løs moxa fast om nålen, hvorefter det antændes. Den langsomt glødende moxa varmer nålen direkte i akupunkturpunktet. Klienten mærker en intens og behagelig varme.

Moxa kan bl.a. hjælpe på:

 • En stresset krop
 • Anspændthed
 • Smerter
 • Opheling
 • Øreproblematikker, f.eks. tinnitus, væske i ørene mv.
 • Nedsunken livmoder
 • Hæmorider

Gua Sha massage

Gua Sha er kinesisk massage, som er meget effektiv til en række forskellige problemer og symptomer. Ved kinesisk massage bruger man ikke nåle, men trykker i stedet på kroppens vigtigste punkter, for at sikre og forbedre energiflowet i kroppen.

Man udfører en let massage på huden langs meridianer med et håndredskab, som er poleret og helt glat. Dette sætter effektivt gang i kroppens blodcirkulation i langt højere grad end andre former for massage.

NADA/øreakupunktur

NADA akupunktur er en enkel form for øreakupunktur, hvor du med fem nåle i hvert øre kan få mere balance i krop og sind.

NADA afbalancerer kroppen og psyken, og er hjælp til selvhjælp mod bl.a. søvnbesvær, stress, fysisk og psykisk uro, sukkertrang, afhængighed, spiseforstyrrelser m.v.

NADA akupunktur kan øge din koncentrationsevne og hjælpe dig til at få mere sindsro, tålmodighed, viljestyrke og åbenhed.